söndag 14 januari 2018

Vintermat

Trädgården har inte så mycket mat att erbjuda just nu, mer än lite grönkål/svartkål som för all det trivs bra i tunnelväxthuset. Tar lite då och då men sparar en del så att den förhoppningsvis börjar växa igen när solen blir starkare. Den såddes senare delen av sommaren och har inte hunnit bli så stor.


Detta är en grönkålssort som heter "Nero di Toscana" och som också kallas svartkål eller palmkål.  Kan inte säga så mycket om smaken än för det har blivit så små mängder hittills. Dagens skörd hamnade i en omelett tillsammans med brysselkål och skinka, riktigt smaskens!


 Omeletten är också jättegod med färsk broccoli. Receptet finns hos Coop. Kommer att odla mer kål i år, så mycket jag får plats med. T ex röd spetskål Kalibos, svartkål, kinakål, mizunakål och pak Choi som jag tror är en kålväxt, väldigt god.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar