torsdag 25 januari 2018

Godaste pumpafröna

Inget smakar så gott som det man odlat själv. Om allt har gått vägen vill säga. Och det har det faktiskt gjort med mina nakenfröpumpor. Jag odlar dem för frönas skull, jättegoda rostade som snacks och i sallad t ex. Här ligger frön från två pumpor på tork på en handduk efter att ha blivit sköljda ordentligt.


Efter skörden av pumporna i september var jag lite orolig att det inte skulle bli några mogna frön eftersom pumporna fortfarande var helt gröna. Och jag vågade inte ha kvar dem ute pga risk för frostnätter. Pumporna ska vara helt gula när de är mogna.


Sedan dess har de legat på hyllor inne i köket bland annat och långsamt övergått till gult och till min förvåning levererar de jättefina frön. Själva pumpaköttet är inte så gott som i "riktiga" matpumpor så det har hamnat i Bokashihinken. Blir därmed finfin gödning och jordförbättring ute i trädgården. Kan inte bli bättre! Och dessutom är de så vackra.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar