fredag 13 mars 2020

På besök hos Mandelmanns i augusti 2019

Är dom på riktigt, kreativa paret Mandelmann med alla sina djur och odlingar? Jo det är dom nog, men hur ser deras gård och trädgård ut egentligen? Vi ser ju en bit här och en där i TV och aldrig tillräckligt för att stilla nyfikenheten. Så ett besök i Mandelmanns trädgård stod på önskelistan sommaren 2019. I augusti gav vi oss av söder ut, en dag med både sol och lite lätt regn.


I entrén möttes vi av den här skylten: "Hjälp - Snälla! Vi har fått en överdos av foton och selfies så snälla inga foton på oss. Kärleksfulla hälsningar familjen Mandelmann". Det kan vara tufft att vara "kändisar" och samtidigt sköta sitt jobb.


Det var med djungelkänsla vi banade väg genom odlingarna. Blommor och grönsaker som räcker oss över huvudet.


Väldigt vacker kronärtskocka.


Vindlande väg ut i vattnet.


Lite regndroppar i dammen.


Lite smygfotografering kan väl inte göra så mycket?!


Tomaten Blue Beauty.


Många vackra kombinationer av färger och former. Inspiration!


Massor med maffiga dahlior. Var är alla tvestjärtar?? Mina är alltid naggade i kanterna.


En låg häck av Hjälmböna som var väldigt vacker, som avgränsning mot en gång. Gröna blad med lila ådring, lila blommor och ärtskidor. Vad jag blir sugen på att göra något sånt! Bönorna växer i låga bågar gjorda av mjuka grenar.


Det är tydligt att Bäckadal verkligen ligger i en dalsänka. Vilket odlingsklimat det måste vara där och det märks att mycket av växtligheten är större och frodigare än hemma i Skaraborg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar